Udruga Erasmus Student Network Zagreb (ESN Zagreb) volonterska je udruga koja pomaže studentima na studentskoj razmjeni u Zagrebu. Na međunarodnoj razini ESN postoji u 40 zemalja u Europi te predstavlja jednu od najvećih europskih studentskih organizacija.

ESN Zagreb nastao je u rujnu 2010. godine pod imenom Zagrebački odbor za razmjene kako bi, uz Ured za međunarodnu suradnju na Sveučilištu u Zagrebu, pomagao na različite načine stranim studentima. Tada se pridružilo 10 do 15 ljudi od kojih je većina imala iskustva sa studentskim razmjenama. U lipnju 2011. je odobren kao Erasmus Student Network Zagreb i od tada Hrvatska sudjeluje u svim ponuđenim aktivnostima Erasmus programa.

Udruga organizira brojne kulturne, edukacijske, sportske i zabavne aktivnosti kako bi stranim studentima boravak učinila što ugodnijim. Svakom stranom studentu osigurava jednog „buddyja", osobu koja će studentu stajati na raspologanju tijekom njegovog boravka u Zagrebu.  Osim toga, pruža pomoć i odlaznim studentima -  nudi im osnove informacije o Erasmus programu, povezuje nove i stare odlazne studente, promovira razmjenu studentata na fakultetima te sudjeluje u projektima za poboljšanje kvalitete zamjene studenata.

ESN Zagreb danas broji oko 80 članova te početkom akademske godine provodi regrutaciju zainteresiranih za rad udruge.