Sekcija najveće studentske europske organizacije prima nove članove

 

Zašto reći DA volontiranju i ESN-u?

 

 

Trebaš se prijaviti za člana ESN-a Zagreb. A zašto?

 

Jedna izjava s još kraćim pitanjem za sobom povlači 2 stvari.

 

Prvo treba odgovoriti na pitanje: Zašto volontirati?

 

Ako se još nisi okušao u toj vrsti djelovanja, sada je trenutak. Volontiranje je način na koji možeš kvalitetno uložiti svoje vrijeme. U studentskom razdoblju prilagođavaš sebi raspored života, a dodavanjem volontiranja u njega potaknut ćeš se na osobni razvoj i to dok se zabavljaš.

 

Kroz njega imaš priliku ostvariti nova poznanstva, dobiti praksu i referencu za životopis, razvijati vještine te poticati osobni razvoj. Nije se još čulo za volontera koji je požalio to iskustvo…

 

 

Drugo, još važnije je: Zašto volontirati u ESN-u Zagreb?

 

Svako volontiranje je dobro, ali ovo ima određene prednosti. ESN Zagreb je studentska udruga koja je dio najveće europske studentske organizacije Erasmus Student Network koja ima preko 13 tisuća mladih volontera.  ESN Zagreb uz potporu Sveučilišta u Zagrebu već 8 godina potiče mobilnost pomažući studentima na razmjeni, ali i lokalnim studentima koji žele iskusiti vlastitu.

 

Svaki član ima priliku organizirati aktivnosti za internacionalne studente, pomoći u procesu prilagodbe studenata na razmjeni te biti educiran od strane udruge - i to sve u internacionalnom okruženju. Bez obzira na dane iskustva, dobre ideje se ostvaruju.

 

Studenti imaju priliku izabrati dva tima između njih 6: PR, Sport, Social Inclusion, Intercultural Exchange, Party i Travel.

 

Imamo mjesto za putoholičare, kreativce, one velikog srca, one sportskoga duha, partijanere, a i ljubitelje drugačijeg!

Možeš se pridružiti Travel timu i tako razviti organizacijske vještine, naučiti kako planirati i provesti putovanja te omogućiti putnicima, Erasmusovcima, ugodno iskustvo za pamćenje.

 

Ili PR timu te naučiti kako se promovira i gradi događaj, iskusiti suradnju s ostalim timovima te raditi na malom projektu ispred kojeg ćeš ponosno stajati - od Instagram kampanja, snimanja videa ili pisanju članaka....

 

Možeš se pridružiti i Social Inclusion timu i organiziranjem evenata pomoći nekome, surađivati s drugim udrugama te malim promjenama napraviti veliku razliku.

 

U Sport timu možeš organizirati sportska događanja, promicati zdravi način života te probuditi timski duh i u drugima.

 

A u Party timu ćeš organizirati partyje, sudjelovati u pokretanju novih zabavnih evenata i animirati studente na razmjeni.

 

Ili se možda možeš pridružiti Intercultural Exchange timu te tako organizirati događanja koja promiču internacionalnost, potiču na upoznavanje drugih kultura i to sve u zabavnom okruženju.

 

Za više informacija o samim timovima i udruzi možeš saznati na društvenim mrežama ESN-a Zagreb Facebooku i Instagramu te na web stranici.