2023. je proglašena Europskom godinom vještina, a kako ju bolje proslaviti nego organiziranjem dvodnevne konferencije koja je posvećena pružanju sadržaja koji studentima i mladima može biti koristan za savladavanje ili izoštravanje neke vještine ili alata.

Stoga smo od 3. do 4. svibnja organizirali Skills & Employability Week u Wespa Spaces gdje smo s nizom stručnih predavača pokrili različite vještine i područja. Tako nam je prvi dan konferencije Maja Puškarić, poduzetnica i stručnjakinja za osobni brending i LinkedIn, održala predavanje o tome što je sve potrebno za uspješni LinkedIn profil i izgradnju karijere putem istog. Drugo predavanje nastavljeno je u istom tonu gdje nam je Mihovil Sić, osnivač Social Brewery agencije, ispričao nešto više o social media managementu, dok je zadnje predavanje bilo rezervirano za trenutno najpopularniju temu na Internetu – umjetnu inteligenciju i ChatGPT, a koje je održala Martina Silov, izvršna direktorica udruge CroAI.

Drugi dan konferencije započeli smo s promišljanjima kako biti uspješni poduzetnici, a za savjete i trikove pobrinuo se Saša Cvetojević. Potom nas je Lea Kosović Stanić, vlasnica LOL Event Management agencije, uvela u planiranje, organizaciju i realizaciju uspješnih događaja i konferencija, a za kraj smo imali priliku od Anice Pintur, Senior Social Media Managerice u agenciji 404, naučiti kako iskoristiti društvene mreže za povećanje vidljivosti brenda.

Ako želiš vidjeti kako smo se proveli na konferenciji, ne zaboravi provjeriti našu foto galeriju, a svakako nas zaprati na našim društvenim mrežama jer ti iduće akademske godine donosimo drugo izdanje Skillsa!